Zelf je bruidsmake-up aanbrengen?

Je eigen bruidsmake-up doen? Dat kan! Ben je goed met make-up, heb je er veel ervaring mee of juist veel geduld voor? Ben je een control-freak die de touwtjes liever niet uit handen geeft of wil je om budgettaire redenen ervoor kiezen om je eigen bruidsmake-up te doen? Dan is het slim om vooraf wat inspiratie en informatie op te zoeken over bruidsmake-up. Het is toch een andere make-up want het is voor een hele speciale dag, je komt veel op de foto (met flits) en je wil natuurlijk dat je make-up lang mee kan gaan. Ook zou je zomaar een traantje kunnen wegpinken op de grote dag, wat ook effect heeft op je make-up. Vandaag laat ik in een tutorial zien hoe ik mijn make-up deed en geef ik allerlei tips hiervoor.

 

 

Hoe zorg je ervoor dat je er prachtig uitziet op jouw grote dag? Bruidsvisagie is daar een groot onderdeel van. Je make-up moet vlekkeloos zijn! 

 

Een aantal tips als je je eigen bruidsmake-up doet.


Zorg ervoor dat je huid goed verzorgd en gereinigd is, dit zorgt er namelijk mede voor dat de make-up lang en mooi blijft zitten. De dag ervoor een maskertje aanbrengen of je gezicht scrubben kan hieraan bijdragen. Voor je de foundation aanbrengt, verzorg je de huid met een crème en breng je een primer aan om de huid voor te bereiden. Poeder de make-up goed af om de houdbaarheid optimaal te houden. Waterproof mascara kan ervoor zorgen dat de mascara ook een paar traantjes aan kan. Een oogschaduwbasis aanbrengen onder de oogschaduw is een must om de oogschaduw de hele dag mooi houdbaar te houden.
Het is verstandig om de make-up halverwege de dag nog eens te checken en waar nodig bij te werken. Dat is gelijk ook het voordeel aan je eigen bruidsmake-up doen, je gebruikt je eigen producten die je met je mee kan dragen om zo eenvoudig een touch-up te doen.
Vermijd producten waar SPF in zit, het nadeel is namelijk dat dit in aanraking met lichtflitsen (van de fotograaf) zorgt voor een witte waas waardoor je er bleek uit kan zien op de foto.


Oefen van te voren goed op je eigen bruidsmake-up


Als je je eigen bruidsmake-up gaat doen, dan zou ik aanraden om een aantal keren te oefenen voor de grote dag tot je een techniek onder de knie krijgt die je ook op je trouwdag gaat uitvoeren. Neem voldoende tijd om je make-up te doen, probeer te ontspannen en geniet van het moment. 

 

Daglicht

Zorg altijd dat de visagist jouw make-up kan aanbrengen in een ruimte waar veel daglicht is. Bij voorkeur recht voor een raam. Op die manier zie jij het best hoe jouw make-up eruit ziet en hoe jouw aanstaande en gasten jou zien op de grote dag.

 

Wenkbrauwen

Aan de wenkbrauwen wordt, op het epileren na, vaak weinig aandacht geschonken. Maar je wenkbrauwen maken je gezicht. Als deze dus tip top in orde zijn op jouw bruiloft, zorgt het zeker voor meer diepte en definitie in jouw beauty look. Jouw visagist weet precies welke vorm wel en niet bij je gezicht past, laat het daarom zeker aan hem/haar over!

 

Light it up

Er zou geen make-up look van een bruid mogen bestaan zonder highlighter. Het geeft een mooie glow aan je gezicht, creëert een frisse look en je kunt er goed mee shapen. De beste plekken voor het aanbrengen van highlighter zijn op: het wenkbrauwbot, het midden van je kin, de neusbrug, jukbeenderen, binnenste ooghoeken, cupido boogje (van je bovenlip) en in je ooghoeken.

 

Zonbescherming

De kans is heel groot dat je trouwt in de zomer. Draag daarom onder je make-up een dagcreme met minimaal SPF 30. Je gaat natuurlijk niet zonnen, maar je zal veel meer in de zon staan dan je denkt.

 

Blush

Ook zeker een product die niet mag ontbreken in jouw look. Een mooie kleur op je wangen zorgt voor een frissere uitstraling. Laat een mooie peach of roze kleur op je wangen aanbrengen en je zult stralen!

 

Zorg dat je make-up waterproof is

De kans dat er een traantje (van geluk!) gelaten gaat worden is heel groot. Het is aan te raden om daarom gebruik te maken van waterproof mascara. Het houdt alles beter op zijn plaats en blijft natuurlijk langer zitten.

 

Lips

Ga voor een lipkleur die redelijk fel is. Natuurlijk kiezen de meeste bruiden niet voor fluorescerend roze, maar een fletse roze of nude kleur zal niet mooi overkomen op de foto’s. Helemaal niet omdat je waarschijnlijk ook een witte jurk draagt. Draag je normaal een nude lipstick? Doe dat nu ook, maar voeg een beetje roze toe. Draag je normaal een donkere lipstick? Gebruik deze als basis en voeg een licht roze highlighter toe om de kleur een boost te geven.

 1 juli 2020 | Tjaja Weis | Weis Events Wedding

Deel dit stuk